Emil og Daniel seiler Stillehavet

​Emil Bauck og Daniel Andersen skal seile fra Tonga til Bali

Daniel Andersen
26.09.2017
To av foreningens ungdommer og trenere, Emil Bauck og Daniel Andersen, har nå dratt avgårde på en seilas i Stillehavet fra Tonga til Bali. Vi vil legge ut bilder og reisebrev her på foreningens side så dere kan følge gutta på turen.

Tonga – Bali med Emil og Daniel

24.9.17

Nå sitter vi i båten Bora i en havn i Tonga. En Hanse 37 er blitt vårt nye hjem for de neste 3 månedene. 

Turen startet 14. September fra Gardemoen hvor vi først fløy til Doha og videre til Brisbane. Vi var i Brisbane i et par dager hvor vi fikk oppleve kenguruer, koala og et alt for vennlig folkeslag. 

I Australia møtte vi også kapteinen på båten(Bora), Marinus Van Der Zande. 


Videre derfra fløy vi til Fiji og deretter til Tonga. Der ventet det en båt fult av mugg, døde kakkelakker og et revna storseil. Så de første dagene ble brukt til å klargjøre båten, vasking, bytte seil og selvfølgelig utforske den fantastiske stillehavsøya vi ligger på. 

Vi har blitt kjent med en lokal taxisjåfør som heter West Macqeen som har vist oss alt som er å se i landet. Vi har spist lokal mat og blitt godt tatt i mot av lokalbefolkningen.

I dag skal vi kaste loss mot Fiji. Det er en 5-6 dagers seilas. Vi er godt forberedt med mat vann og diesel. Båten er i tipp topp stand og vi regner med at det nye storseilet skal bringe oss trygt fram. 

Vi koser oss masse på tur og ser frem til mange spennende eventyr om bord i Bora.

Skrevet av Daniel Andersen